Vrijdag 23 november 2018

Iets na 19:30 uur opende Antoon Super, als plaatsvervanger van de voorzitter, de 67e vogelshow van de Vogelvereniging Musselkanaal. Rudolf de voorzitter was, ondanks zijn ziekte, toch aanwezig. Chapeau Rudolf!
Na een welkomst woord bedankte Antoon de sponsoren, het personeel van het dorpshuis D'Oale School voor de gastvrijheid. Ze kregen van Antoon een prachtig bos bloemen. Ook waarderende woorden waren er voor de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het werk die nodig is om zo'n show te organiseren.
Een extra dank ging naar de inzenders want zonder vogels is er geen show. Ook deze show leverden weer rond de 200 vogels. Het vogelvoer tijdens de show werd geleverd door onze hoofdsponsor Johan Schuitema uit de Mussel.
Na alle dankwoorden ging Antoon over tot de prijsuitreiking.
Eén voor één werden de prijswinnaars naar voren geroepen om hun prijs in ontvangst te nemen. De winnaars zie je hieronder.
Gras- en grote parkieten
Kleurkanaries
D. Venema
Rood mozaiek
93 punten + BM
Derby
Kampioen OK
A. Super
Halsbandparkiet SL Lutino
Algemeen kampioen + BK
5 beste vogels van één inzender
C. Smit
Totaal aantal van 461 punten

De vogels werden gekeurd door keurmeesters van de N.B.v.V.
Kleurkanaries: Rik Oudenampsen
Postuurkanaries: Bert Hemme