Op 18 mei 2016 werd een lezing verzorgd door Michel van der Plas van de stichting World of Birds Foundation. De stichting heeft de volgende doelstellingen:

* Behoud van de soorten en ondersoorten papegaaien en parkieten.

* Verzamelen van waardevolle informatie over houden en behouden van papegaaien.

* Verstrekken van informatie aan eigenaren van papegaaien.

Thema van de lezing was het "Succesvol kweken van Parkieten en Papegaaien".
Ruim twee uur lang luisterden de aanwezigen gebiologeerd naar het verhaal van Michel over o.a. de huisvesting, inrichting van de kooien, voeding en het gedrag van papegaaien en parkieten.  Michel vertelde voornamelijk uit zijn jarenlange ervaring met deze soort vogels. Ook waarschuwde hij over de gevaren bij de aanschaf van nieuwe vogels, zoals virussen, bacteri├źn, schimmels, gisten en protozo├źn.

De pauze werd gebruikt voor een versnapering en een loterij. Flessen wijn, worsten en andere leuke prijsjes ging naar de winnaars van de loterij. Michel gebruikte de pauze om de vele vragen van de kwekers te beantwoorden.

Na afloop van deze uiterst boeiende avond werd Michel van der Plas bedankt met een leuke attentie van de voorzitter.

Michel van der Plas

In de pauze werd een snelle loterij georganiseerd

Bertus wint een mooi flesje wijn

Michel wordt bedankt met een leuke attentie